Armenia oli pyytänyt Moskovaa auttamaan sen puolustamisessa pahimpien taistelujen jälkeen sitten 44 päivää kestäneen sodan viime vuonna etnisten armenialaisten joukkojen ja azerien armeijan välillä Vuoristo-Karabahin erillisalueesta, jossa kuoli ainakin 6 500 ihmistä.
Konflikti päättyi, kun Venäjä, jolla on sotilastukikohta Armeniassa, teki rauhansopimuksen ja lähetti alueelle lähes 2 000 rauhanturvaajaa. Turkki asettui Azerbaidžanin puolelle, joka sai takaisin aikaisemmassa konfliktissa menettämänsä maa-alueen.
”Venäjän puolen välittämän sopimuksen mukaisesti Armenian ja Azerin rajan itäosuudella tuli loppui, ja tilanne on suhteellisen vakaa”, Armenian puolustusministeriö sanoi.
Azerbaidžanin puolustusministeriö ei heti vastannut Reutersin kommenttipyyntöön.
Aiemmin Venäjän presidentti Vladimir Putin ja Armenian pääministeri Nikol Pašinjan keskustelivat rajatilanteesta puhelimitse, Kreml kertoi.
Venäjän puolustusministeri Sergei Shoigu puhui myös puhelimitse Armenian ja Azerin puolustusministerien kanssa puhelimitse, uutistoimisto Interfax kertoi.
Armenian puolustusministeriö kertoi, että sen joukkoja oli tulitettu Azerbaidžanista ja että 12 sen sotilasta vangittiin ja kaksi taisteluasemaa lähellä Azerbaidžanin rajaa menetettiin.
Armenian parlamentin ulkosuhdevaliokunnan johtaja Eduard Aghajanian sanoi, että 15 armenialaista sotilasta on kuollut.
Azerien puolustusministeriö sanoi vastanneensa suuriin ”provokaatioihin” sen jälkeen, kun Armenian joukot pommittivat Azeri-armeijan paikkoja, ja että sen oma operaatio oli onnistunut.
Ranskan Ranskan ulkoministeriö oli ilmoittanut olevansa erittäin huolissaan tilanteen heikkenemisestä ja kehottanut molempia maita noudattamaan tulitaukoa.