Kansainvälinen tutkijaryhmä Japanista ja Suomesta kehittää teknologioita ja standardeja tulevaisuuden 6G-teknologioille osana maiden yhteistä tutkimussopimusta, Tokion yliopisto kertoi tiedotteessa.
Japani ja Suomi ovat aloittaneet kahdenvälisen kumppanuuden Tokion yliopiston ja Oulun yliopiston yhteistyönä. Lähivuosina 6G-standardin etenemissuunnitelma luodaan ja teknisiä komponentteja tutkitaan.
Oulun yliopiston akatemiaprofessori ja Suomen kansallisen 6G-lippulaivatutkimusohjelman johtaja Matti Latva-aho tekee yhteistyötä professori Akihiro Nakaon kanssa UTokyon Graduate School of Engineeringissä, ja heidän tiiminsä työskentelee tulevaisuuden 6G-teknologioiden ja -teknologioiden kehittämiseksi ja kehittämiseksi. teknisiä standardeja.
6G Flagship on Suomen Akatemian ja Oulun yliopiston rahoittama tutkimus-, kehitys- ja innovaatioohjelma kaudelle 2018–2026.
”Kyse ei ole vain suuremmista nopeuksista ja nopeammasta vasteesta, vaikka näitä asioita parannetaan”, Nakao sanoi. ”6G:n tavoitteita ovat muun muassa valtava tehokkuuden parantaminen, kvanttimekaniikkaan perustuva tietoturva, tekoälyyn perustuva verkon optimointi, integrointi satelliittiverkkoihin ja paljon muuta. Päivittäisessä elämässä tämä kaikki tarkoittaa sitä, että ihmisillä on saumattomampi kokemus kommunikoida keskenään sekä olla vuorovaikutuksessa palvelujen ja laitteiden kanssa.”
Tokion yliopiston mukaan jotkin elämänalueet, jotka voisivat hyötyä 6G:stä, ovat terveydenhuolto, jossa pienitehoiset sulautetut anturit voisivat välittää terveystietoja reaaliajassa lääkäreille tai jopa katastrofivalmiuksia, koska integrointi satelliittialustojen kanssa tarkoittaa, että jos maa- Perustettu infrastruktuuri vaurioituu, olennainen viestintä voidaan ylläpitää. Tämä on erityisen tärkeää Japanin kaltaisissa maissa, joissa maanjäristykset, tsunamit, tulvat ja jopa tulivuoret ovat hyvin todellisia vaaroja, jotka vaikuttavat ihmisten elämään.
”Insinöörinä teknologian kehitys on tietysti erittäin jännittävää, mutta 6G menee pidemmälle. Viestintäinfrastruktuurin sijaan se tuntuu enemmän sosiaaliselta infrastruktuurilta, Nakao sanoi. ”Olemme hankkineet rahoitusta 10 suureen kansalliseen hankkeeseen, mukaan lukien puolijohdekehitys, lisätty todellisuus, satelliittiviestintä ja paljon muuta. Ja toivomme voivamme tuoda tutkimuksemme hedelmät yliopiston kampukselle, jossa voimme osoittaa 6G:n ominaisuudet omakohtaisesti tarjoamalla mukaansatempaavia, etäkäyttöisiä käytännön luentoja ennen teknologian julkaisua yleisölle.
Kesäkuussa Oulun yliopiston koordinoima Suomen 6G Flagship -tutkimusohjelma ja Japanin sisä- ja viestintäministeriön Beyond 5G Promotion Consortium allekirjoittivat sopimuksen yhteisestä yhteistyöstä ”6G”-teknologian alalla.
Lisäksi tämän kumppanuuden tavoitteena on edistää merkittävästi 6G-teknologian maailmanlaajuista standardointia ja sääntelykehitystä.
Beyond 5G Promotion Consortiumin jäseniä ovat Tokion yliopisto, NTT Docomo, KDDI, SoftBank Group ja Rakuten Mobile.
Aiemmin tänä vuonna Etelä-Korea ilmoitti aikovansa ottaa käyttöön maailman ensimmäisen kaupallisen 6G-verkon vuonna 2028 ja julkisti ohjelman ydinstandardien ja -tekniikoiden kehittämiseksi seuraavan viiden vuoden aikana.
Korean hallitus julkisti viiden vuoden suunnitelman käyttää noin 220 miljardia wonia (193 miljoonaa dollaria) 6G:n ydinteknologioiden kehittämiseen.
Monet muut maat, mukaan lukien Kiina, Euroopan unioni ja Yhdysvallat, ovat myös käynnistäneet projekteja, ohjelmia ja liittoutumia muokatakseen 6G-kehystä ja pääliiketoimintaa. Helmikuussa julkistettiin 6G-tutkimusprojekti, johon osallistui suuria eurooppalaisia operaattoreita, kun taas yhdysvaltalaiset operaattorit olivat aiemmin sitoutuneet Next G Alliance -ryhmään, jonka päätavoitteena on määritellä 6G-teknologia.
Maailmanlaajuisen teknologiamarkkinoiden neuvonantajayrityksen ABI Researchin mukaan 6G-teknologian ensimmäisten kaupallisten käyttöönottojen ennustetaan tapahtuvan vuosina 2028–2029.
Tutkimusyhtiö sanoi myös, että se odottaa ensimmäisten 6G-standardien valmistuvan vuoteen 2026 mennessä.