Marraskuun 2. päivänä maailman johtajat lupasivat usean miljardin dollarin lopettaa metsien hävittämisen vuoteen 2030 mennessä. Lupaus kohtasi ympäristöjärjestöjen skeptisyyttä, koska he sanoivat, että planeetan keuhkojen pelastamiseksi tarvitaan nopeampia toimia.
Britannian hallituksen isännöimää huippukokousta on tuettu lähes 20 miljardilla dollarilla julkisella ja yksityisellä rahoituksella, ja sitä on tukenut yli 100 johtajaa, jotka edustavat yli 85 prosenttia maailman metsistä, mukaan lukien Amazonin sademetsät, Kanadan pohjoiset boreaaliset metsät ja Kongon altaan sademetsä.
Britannian pääministeri Boris Johnson sanoi, että metsäkatosopimus on keskeinen yleistavoitteessa rajoittaa lämpötilan nousu 1,5 celsiusasteeseen, mikä on Pariisin sopimuksen kunnianhimoisin tavoite.
”Ilmastonmuutos ja biologinen monimuotoisuus ovat saman kolikon kaksi puolta”, Johnson sanoi 2. marraskuuta. ”Emme voi käsitellä elinympäristöjen ja lajien tuhoisaa häviämistä ilman ilmastonmuutosta, emmekä voi torjua ilmastonmuutosta suojelematta luontoamme. Ympäristö ja alkuperäiskansojen oikeuksien kunnioittaminen.”
”Joten metsien suojelu ei ole vain oikea tapa torjua ilmastonmuutosta, vaan oikea tapa vauraaseen tulevaisuuteen meille kaikille”, hän sanoi.
Allekirjoittajat ovat Brasilia ja Venäjä, jotka on määrätty nopeuttamaan metsien hävittämistä alueellaan, sekä Yhdysvallat, Kiina, Australia ja Ranska.
Metsäsopimus oli ensimmäinen kahdesta odotetusta ilmoituksesta Glasgow’ssa 2. marraskuuta, ja hallitukset ilmoittavat maailmanlaajuisesta sopimuksesta vähentää metaanipäästöjä 30 prosentilla tällä vuosikymmenellä.