Yhdistyneen kuningaskunnan huippumusiikin suoratoistopalveluja on tarkasteltava osana laajempaa tutkimusta, jossa mitataan, ovatko markkinat riittävän kilpailukykyiset.
Kilpailu- ja markkinaviranomainen seuraa YouTubea, Spotifyta, Apple Musicia ja Amazonia.
Kansanedustajat vaativat hiljattain suoratoistoteollisuuden ”täydellistä nollaamista” artistien ”säälittävien palautusten” keskellä.
DCMS-valiokunnan mietinnössä vaadittiin CMA:ta tarkastelemaan suoratoistoa ja suurten toimijoiden valtaa.
CmA vahvisti tiistaina, että se aikoo aloittaa tällaisen tutkinnan.
DCMS-valiokunnan puheenjohtaja Julian Knight MP sanoi: ”Se, että CMA on tehnyt tästä ensisijaisen tavoitteen, on suuri tulos DCMS-komitealle, joka tukee yhtä musiikin suoratoistoa koskevan tutkimuksemme tärkeimmistä suosituksista.
”Tutkimuksemme paljasti perustavanlaatuisia ongelmia musiikkiteollisuuden rakenteessa. Tämä toiminto on tärkeä askel eteenpäin.”
Kulttuurivaliokunnan heinäkuussa antamassa mietinnössä kritisoidaan viime kädessä Yhdistyneen kuningaskunnan musiikkiteollisuutta kuultuaan todisteita Nile Rodgersin, Elbow’n ja Radioheadin kaltaisilta muusikoilta puoli vuotta jatkuessa musiikin suoratoistoa koskevassa tutkimuksessa.
Vaikka suoratoisto oli auttanut pelastamaan musiikkiteollisuuden, kahden vuosikymmenen laittomien latausten jälkeen levy-yhtiöt ja suoratoistoyritykset olivat myöhemmin ”hyödyntäneet rakenteellisia etuja saavuttaakseen näennäisesti kiistattomia asemia” markkinoillaan, se sanoi.
Vastauksessaan hallitus totesi, että valintakomitean tutkimus oli tarjonnut ”korvaamattomia näkemyksiä” musiikin suoratoistosta, mutta ”työtä on vielä tehtävä muusikoiden kohtaamien ongelmien ymmärtämiseksi”.
Se kehotti tutkimusta muusikoiden palkkaus- ja rojaltien jakoa varten ja sanoi arvioivansa eri malleja nähdäkseen, miten ne vaikuttaisivat teollisuuteen.
Hallitus sanoi myös haluavansa ”tutkia tapoja, joilla uusille ja tuleville lauluntekijöille [ja] säveltäjille” voitaisiin maksaa oikeudenmukaisemmin.